Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Suplimentele de vitamina D, reduc riscul de eczema la nou-nascut

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

HoShIkOo!

avatar
Fondator forum

Este dovedit ca alimentatia din timpul sarcinii are o influenta majora asupra copilului, dupa nastrere. Unul din studiile de data recenta au dovedit ca suplimentele de vitamina D si omega 3, administrate sub control medical, in tipul sarcinii, reduc sau elimina riscul ca cei mici sa faca eczeme.

Studiul a plecat de la constatarea ca anumite categorii de copii, care au evoluat in faza intrauterina in perioada de toamna si iarna au avut mai des probleme legate de diferite suferinte ale pielii rezumate ca fiind eczeme, in comparatie cu copiii care au evouat intrauterin in timpul primaverii si verii. Asfel s-a facut legatura cu aportul de vitamina D pe care l-a avut mama in cursul sarcinii.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 700 de femei insarcinate care aveau in familie cazuri de eczeme si care au fost impartite in doua. Primul grup a primit suplimente de vitamina D si omega 3, al doilea suplimente placebo. De notat este ca femeile nu au stiut carui grup apartin. Copiii nascuti au fost monitorizati pe o perioada de trei ani si s-a dovedit ca cei care au beneficiat de suplimente de vitamina D si omega 3 nu au avut de suportat afectiuni cutanate, iar in cazul in care acestea au aparut au fost cazuri minore, usor si complet vindecate.

Citeste si :
Vitamina D, vitala in timpul sarcinii

In plus s-a dovedit ca cei care au avut suplimente de vitamina D si omega 3 au facut mult mai rar infectii respiratorii, astm sau alergii. Supravegherea copiilor continua pana ce copiii vor implini sase ani, pentru a se vedea care sunt toate efecte acestor suplimente nutritive si mai ales sa s estabileasca care sunt dozele recomandate mamelor in perioada de sarcina, scrie baby expert.


______________________________________________________


Buna!Sunt HoShiKo,fondatoarea acestui forum!
Daca esti nou te rog treci mai intai aici Regulamente
De asemenea ar fi frumos sa te prezinti asa cum se cuvine nu?Prezinta-te
Ai vreo propunere pentru noi?Atunci posteaza aici :Propuneri


Vezi profilul utilizatorului http://inuka.justgoo.com

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum