Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Tutorial Port Forwarding

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Tutorial Port Forwarding la data de Dum 2 Feb - 17:00

HazZaRD

avatar
V.I.P forum
V.I.P forum
[size=150]Tutorial - Port Forwarding Profesional[/size]Multi dintre noi care avem o conexiune prin modem/router ne confruntam cu o mare problema : port-uri inchise pe ip-ul extern.
Pasii prezentati mai jos va vor ajuta in totalitate sa deschideti aceste port-uri.
Pasul 1:


Pentru a deschide porturile inchise de pe ip-ul extern va trebuii sa intram in administration panel-ul modem/router-ului nostru. Tot ce ne trebuie este un web browser si sa stim gateway-ul.
Aflarea gateway-ului se face in felul urmator : Start / Control Panel / Network and Sharing Center.
Ar trebuii sa va apara fereastra de mai jos . La “View your active networks”, avem conexiunea noastra la internet (Home Network). La “Connections” dati click pe “Local Area Connection”.

In fereastra urmatoare dati click pe “Details”.

In fereastra nou aparuta avem gateway-ul nostru la “IPv4 Default Gateway”. Acel IP trebuie accesat in web browser .Pasul 2:


Logarea in administration panel-ul modem/router-ului nostru se va face din web browser prin accesarea gateway-ului aflat la pasul anterior.

Dupa accesarea gateway-ului o sa va apara o fereastra in care va cere sa va autentificati prin user si parola, in genul pozei de mai jos.

In functie de ce modem/router aveti, aceste date de autentificare sunt diferite.
Mai jos aveti o lista cu username/password default.
Cod:

[color=#ff0000][b]Username : admin | Password : 1234[/b][/color]
[color=#ff0000][b]Username : admin | Password : admin[/b][/color]
[color=#ff0000][b]Username : admin | Password : pass[/b][/color]
[color=#ff0000][b]Username : administrator | Password : 1234[/b][/color]
[color=#ff0000][b]Username : administrator | Password : password[/b][/color]
[color=#ff0000][b]Username : administrator | Password : administrator[/b][/color]
[color=#ff0000][b]


Daca nu reusiti sa va autentificati cu acestea, cautati modelul router/modem-ului vostru pe internet la producator si sigur veti gasi o lista cu aceste date.
Exista posibilitatea ca username/password-ul sa fi fost schimbat de cineva (mama,tata,bunica,catelul). Pe modem/router aveti un buton reset, il apasati cat routerul este in functiune, iar toate setarile acestuia vor revenii la cele default din fabrica. Dupa care incercati sa va autentificati cu username + password din lista sau site producator .
Pasul 3:


Dupa autentificare o sa va apara administration panel-ul modem/router-ului. Acesta este diferit in functie de producator. Poate sa difere atat prin setari, cat si prin design.
Pentru a deschide port-urile, trebuie sa ajungem la functia “Portforwarding” a modem/router-ului. Aceasta functie este des intalnita la tab-uri precum : “General Setup”, “Advanced”, “Applications & Gaming”, dar nu in ultimul rand “Network”.


Dupa gasirea si intrarea in tabul corespunzator, veti gasi functia “Portforwarding”, sau va trebuii sa intrati in functia “NAT” (Network Address Translation), iar dupa aceea cu siguranta va aparea functia “Portforwarding” pe care o accesati dand click.


In general, pagina “Portforwarding” arata ca un tabel, in care trebuie sa introduceti voi niste date precum : Ip-ul calculatorului dumneavoastra, Port range-ul, tipul port-ului si o casuta pentru descriere, care  este utila pentru a stii carui program i-ati deschis porturile si ce porturi i-ati deschis. Majoritatea programelor au diferite port-uri predefinite precum server-ul de counter-strike care merge port-ul : 27015, cel default. Acesta poate fi schimbat, insa nu recomand.
Pasul 4:


Completarea tabelului de mai jos se face in felul urmator :

La “Private IP” se va introduce Ip-ul calculatorului alocat de catre modem/router.
Pentru a afla acest IP, va trebuii sa parcurgeti din nou Pasul 1, insa de data asta vom lua IP-ul de la “IPv4 Address”, nu cel de la “IPv4 Default Gateway”.

La “Type” selectati “Both” sau “TCP + UDP”. In cazul meu am “Both” si il voi lasa asa.


La “Port Range” introduceti in prima casuta port-ul de la care vreti sa plecati, iar in cea de a doua casuta port-ul unde vreti sa se opreasca.
De exemplu daca punem in prima casuta “27015”, iar in a doua “27020”, veti deschide 6 port-uri si anume : 27015, 27016, 27017, 27018, 27019, 27020.
In cazul in care vreti sa deschideti doar un port si anume : 27015, puneti in ambele casute “27015” (ceea ce va recomand daca aveti un server de counter-strike deschis pe acest port).


Trebuie sa stiti ca orice IP extern are 65535 port-uri pe care le puteti deschide.
Pentru a deschide toate port-urile, va trebuii ca in prima casuta sa introduceti “1”, iar in a doua “65535”. Astfel veti deschide toate port-urile cuprinse intre 1 si 65535 inclusiv. In cazul meu le voi deschide pe toate.


La “Comment” puteti pune “full”, daca le deschideti pe toate, sau orice altceva in functie de cate port-uri deschideti si la ce aplicatie folositi.


Dupa completarea tabelului apasati butonul “Add”. O sa va apara aproximativ la fel ca in imaginea de mai jos.

De asemenea, unele routere/modem-uri, au si o functie pentru activarea/dezactivarea rapida a portforwarding-ului facut catre un IP sau mai multe, asa ca aveti grija in cazul in care aveti sa fie bifat “Enable Port Forwarding”.
Dupa configurare, unele routere/modem-uri necesita un restart, pentru ca aceste modificari sa fie actualizate.


OS : Windows 7


______________________________________________________
Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum